Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată

de diaconta in Prajituri, 2 Iun 2013 | 5910 vizualizari

 

O prăjitură delicioasă!!!!! Reţeta pentru blat am primit-o de la sora mea şi v=o recomand cu drag,n-o să fiţi dezamăgiţi.Este de fapt o compoziţie de chec,dar pentru că este foarte multă se poate folosi şi tava de prăjitură,aşa cum am făcut şi eu.Parcă oricât de bun este blatul,am vrut să-i adaug mai multe fructe ,o cremă răcoroasă şi glazură.Rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător.
Dar parcă mai bine vă spun reţeta decât să mă tot laud :)))))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • O lingura cacao
  • Visine pentru prajituri conservate- reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/visine-in-conserva-pentru-prajituri-22857.html
  • Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • Capsuni
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 5 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată:

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am încorporat si galbenusurile pe rând în spuma de albusuri. A urmat apoi uleiul pe care l-am pus în reprize de câte trei linguri,amestecând usor cu un tel. Faina amestecata cu praful de copt am pus-o în doua reprize,amestecând la fel de usor. Am pus compozitia în tava, dar am pastrat câteva linguri din ea pentru a o amesteca cu cacao. Am pus compozitia cu cacao deasupra,apoi visinele pe care le-am împins putin spre fundul tavii. Am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru 40-45 de minute. Eu am lasat focul destul de mic,asa ca e util sa faceti testul scobitorii sa vedeti când este copt. L-am lasat sa se raceasca în cuptor.

Pentru crema am mixat 200 ml frisca si am pus-o la frigider. Am hidratat gelatina cu putina apa rece(o lingura). Am încalzit 100 ml frisca(nu trebuie sa fiarba),apoi am pus ciocolata alba maruntita.Am amestecat cu un tel pâna când ciocolata s-a topit. Am încalzit gelatina la microunde si am amestecat-o cu ciocolata. Am pus la congelator cam 15 minute. Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat crema de ciocolata. La final am încorporat frisca batuta. Am mai lasat 15 minute la frigider,apoi am pus crema peste blat,iar apoi capsuni taiati bucati.

Pentru glazura, am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Gelatina am hidratat-o cu o lingura de apa rece cateva minute, dupa care am încalzit-o la microunde si am pus-o peste ciocolata. Am pus-o la congelator 10 minute. A fost prea mult asa ca am mai  pus-o putin pe baie de aburi ca sa pot s-o întind peste crema.

Am „furat” putina crema si am facut si un desert la pahar cu biscuiti si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine II